Provozní doba: Po-Pá 8 - 15 hod   Infolinka: 777 283 009   E-mail: info(a)esel.cz   Adresa: Kutnohorská 678, 281 63 Kostelec nad Č. lesy

děláme svět lepším

GUNTAMATIC

teplo s budoucností


Zpětné volání
 
Rychlá objednávka ZBOŽÍ nebo SLUŽBY

Provozní doba: Po - Pá 8 - 15 hod
Infolinka: 777 283 009
E-mail: info(a)esel.cz
Adresa: Kutnohorská 678
281 63, Kostelec nad Č. lesy

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

archiv aktualit »

http://www.espedi.cz


Kotel Guntamatic BIOSTAR FLEX / BOX - na pelety - 13, 17, 24, 33 kW.

 

Kotel splňuje emisní třídu 5 + Ekodesign a je zapsán v dotačním programu "Kotlíková dotace"

Pozor! Vyřizujeme dotace pro 2. a 3. vlnu Kotlíkových dotací na kotle u nás zakoupené a námi instalované. Toto provádíme pro zákazníky z celé ČR. Více informací na našem webu www.DotaceNaKotel.cz

 

Naše systémy BIOSTAR jsou prvními v sérii vyráběných nízkoteplotních zařízení na pelety a díky 19 letům zkušeností s vývojem nabízejí vůdčí technologie. Nejnovější generace přesvědčuje ovládaním na dotykové obrazovce a zvýšením topné účinnosti i pohodlím, kterému se moderní olejové a plynové kotle nevyrovnají.   Prospekt
     Ceník
  Návod k obsluze
 

Plánovací podklady

Kotel Guntamatic Biostar na pelety, který je dotovaný v rámci Kotlíkových dotací částkou až 127.500 Kč, je možno vidět v rámci Dne otevřených dveří, který se koná 8. 11. 2020 od 9.00 do 13.00 hod. v Salonu kotlů v Kostelci nad Černými lesy (Praha-východ), ul. Kutnohorská 678.

 

Biostar 13, 17, 24,  33 - peletové topení o výkonu až 33 kW
S patentovaným rotačním dvou zónovým  vnitřním spalováním

Nový kotel Biostar pro nízkoteplotní spalování pelet s rotační dvou zónovou komorou je extrémně flexibilní a ekologicky neutrální vytápěcí koncept. Má dotykový panel a umožňuje další zvýšení efektivity a komfortu vytápění.

   Určen pro všechny co žádají pohodlné teplo

Nízkoteplotní kotel Biostar patří mezi nejvíce inovativní kotle na pelety na trhu v Evropě. Vysoce flexibilní spalovací systém s patentovanou dvou zónovou rotační spalovací komorou a inteligentním ovládáním zajišťuje maximální účinnost vytápění a dodržování nejpřísnějších požadavků na kontrolu emisí. V tomto případě umožňuje kotel plynulou regulaci výkonu v rozmezí  7,5-33 kW.

   Vše je jen otázkou technologie

Naše kotle Biostar jsou velmi uživatelsky příjemné a pracují plně automaticky od přívodu vzduchu až po čištění. Systém automaticky kontroluje proces spalování a přizpůsobuje množství vzduchu a paliva dle kvality pelet.

   Dobré se dá dělat vždy lépe

S více než 40.000 prodanými nízkoteplotními peletovými  kotli, zavedl Guntamatic nové standardy kvality. Robustní koncepce přístroje a inteligentní řešení detailů upřednostňuje nejnovější generaci kotlů Biostar před svými konkurenty. Pouze kotle Biostar používají komponenty nejvyšší kvality a jsou 100% svařované ve vlastní továrně v Peuerbachu. To zaručuje jejich vysokou životnost a nekompromisní kvalitu.

   Rychlá instalace

Biostar kotle jdou velmi snadno nastavit a nainstalovat. Sofistikovaný koncept ovládání s dotykovou obrazovkou je velmi uživatelsky přívětivý a menu je rozděleno jak pro zákazníka, tak pro servisního technika. Takže každý pro sebe najde rychle relevantní data a nastavení.

   Alternativa k růstu cen energií

Vysoce účinný spalovací koncept a inteligentní řešení detailů dělá z nové řady BMK Vario-P velmi ekonomické řešení vytápění a je skutečnou alternativou k růstu cen elektřiny a ropy. Je to díky tomu, že poskytuje maximální flexibilitu při výběru paliva. Kdykoli se můžete rozhodnout, zda chcete pálit vlastní dřevo, nebo přepnout do automatického režimu na pelety.


   Výhody kotle Biostar:
 

  • Výsledek více jak 15 let vývojových zkušeností s nízkoteplotním řešením na spalování pelet.
  • Nízkoteplotní výměník tepla a lambda sonda pro optimální odplynění při 800 – 1000 °C.
  • Patentovaná dvou zónová rotační spalovací komora.
  • Geometrie šetřící energii
  • Automaticky čištěný rošt a výměník tepla.
  • Plná automatika od dřeva po popel - od vzduchu po čištění.
  • 100% bezpečný proti zpětnému zahoření pomocí turniketu.
  • Plynulá regulace výkonu od 7,5 do 33 kW.
  • Patentovaný nízkoteplotní výměník tepla - provoz od 38 °C do 80 °C bez ztráty účinnosti.
  • Inteligentní ovládání pro maximální účinnost vytápění.
  • Nevyžaduje akumulační nádrž.
  • Flexibilní skladování pelet v samostatné skladovací místnosti nebo ve speciální nádrži. Doprava paliva sacím potrubím (FLEX nebo BOX).
  • Unikátní bezpečnostní koncept s důrazem na maximální bezpečnost.
  • Pohodlné ovládání přes dotykový ovládací panel s jednoduchou strukturou menu nebo pomocí prostorových jednotek, mobilního telefonu, nebo PC (volitelné příslušenství).
  • Topný systém může být jak s podlahovým nebo stěnovým topením tak i s radiátory.
  • Ekonomická a ekologická náhrada za vytápění fosilními palivy.
  • Lze kombinovat s krbem, plynovým nebo elektrickým kotlem popř. jinými zdroji tepla.
  • V souladu s nejpřísnějšími požadavky na kontrolu emisí - splňuje třídu 5 EN 303-5.
  • Dlouhá životnost díky nejnovějším technologiím a precizní výrobě.
  • Optimální dodávka náhradních dílů z vlastní výroby po celou dobu životnosti zařízení.
  • Sací ventilátor a ostatní motory jsou optimalizovány pro nízkou spotřebu energie.



   Sací dopravník Flex

- Výborné řešení se šnekovým dopravníkem a sacím potrubím max. délky 25m
- Optimalizovaná cyklonová geometrie pro maximální odlučování
- Uspořádání násypky za dávkovacím šnekem: žádné oddělování pelet - trvalá těsnost - trvalá bezpečnost proti zpětnému zahoření! 



   Sací dopravník Box

Peletové zařízení s hotovou ocelovou nebo textilní nádrží, zabudovanými plnicími a odsávacími spojkami, vč. odebíracího šneku pro bezpečné, šetrné a bezezbytkové vyprázdnění nádrže, výškově nastavitelné od 1,8 do 2,5m ve velikostech 7,5 | 8,3 | 11 | 14 m3. 

 

BOX 7,5 8,3 11 14  
Šířka 2,1 2,9 2,5 2,9 m
Hloubka 2,1 1,7 2,5 2,9 m
Výška 1,8 - 2,5 1,9 - 2,5 1,8 - 2,5 1,9 - 2,5 m
Objem / Obsah nádrže 5,0 - 7,5 6,1 - 8,3 8,3 - 11 10,2 - 14,1 m3

 

 

   Popis důležitých částí kotle a příslušenství

Spalovací komora je tvořena masivním žárobetonovým blokem, který se skladá ze dvou zón. Jedna zóna slouží k přeměně dřevních pelet na dřevěné uhlí a druhá zóna slouží k spálení dřevoplynu, který vzniká při přeměně pelet na dřevěné uhlí. Tento způsob spalování byl poprvé použit u kotle Therm, který je s podobnou komorou dodávan již od roku 2010. 5 let vývoje a zkušeností z praxe potvrdilo, že toto je jeden z mála způsobů, jak s nízkými náklady dosáhnout minimální tvorby emisí při spalování biomasy.



 

 Pohled do druhé zóny spalovací komory, kde probíhá hoření dřevoplynu dlouhým nekonečným plamenem. Je to umožněno tvarem této komory, která je ve tvaru obráceného jehlanu. Díky tomu, že dřevoplyn vstupuje do této zóny v horní části obráceného jehlanu (o větším průměru než je dole), se vytváří v této zóně vír, který umožňuje to, že plamen hoří zhora dolů. Toto umožňuje dokonale spálit veškerý dřevoplyn a tím získat maximum možné energie, která byla obsažena v palivu. Popelavé částice a popel padají svou váhou do popelníku, který se nachází přímo pod touto zónou. Tento způsob spalovaní umožňuje dosáhnou velmi malých hodnot emisí.
 Automatické čištění výměníku je převzato z kotle Biostar, kde má zasebou již 15 let provozu a osvědčilo se. Toto čištění se aktivuje před každým startem popř. nejpozději vždy po 16 hodinách provozu kotle. Díky schopnosti perfektně vyčistit plochy výměníku pracuje kotel stále s účinností nad 93% a uživatel je povinen provést čištění prosotru kolem tohoto automatického čištění jen 1x za rok.
 V odděleném skladovém prostoru zajišťuje odebírací šnekový dopravník Flex bezpečný, bezezbytkový transport pelet a přesný přísun do sání. Pneumatický systém dopravuje pelety až 25 metrů daleko a až 5 metrů vysoko do cyklonového zásobníku kotle.
 Jestliže není k dispozici oddělený zásobní prostor, lze pelety skladovat v praktickém a robustním ocelotextilním silu. I zde jsou pelety přesunovány šnekovým dopravníkem a pneumatickým systémem.

Barevný dotkový displej umožňuje jednoduše procházet menu kotle a nastavovat jednotlivé parametry. Celkem jsou zde tři menu, kdy jedno slouží zákazníkovi (zákaznické menu), druhé servisnímu technikovi (servisní menu) a třetí výrobci (parametrové menu). V zákaznickém menu si může zákaznik jednoduše nastavovat provozní programy kotle, jednotlivých topných okruhů, bojlerů atd. V případě potřeby umí kotel ovládat celkem 8 směšovaných okruhů nebo 9 nesměšovaných, popř. jejich různé kombinace podle složitosti topného systému.
 Pokojová jednotka RFF 25 umožňuje jednoduché ovládání kotle z obývacího pokoje. Provozní režim lze nastavit přepínačem, teplotu lze regulovat otočným regulátorem. Po prvotním nastavení v uživatelském menu lze pokojovou teplotu v topném okruhu upravit o +/- 3°C. Za příplatek lze každý topný okruh provozovat s jednou pokojovou jednotkou.
 Elegantní digitální pokojová jednotka RS 200 řídí topný kotel přes dotykovou obrazovku. Vedle funkcí jednotky RFF 25 informuje RS 200 navíc o intervalu přiložení, provozních údajích kotle, hodnotách čidel a dalších údajích. Je-li přiřazena topnému okruhu, může jej řídit podle teploty.
Digitální pokojová jednotka může programovat více topných okruhů, topné zařízení lze osadit až třemi digitálními pokojovými jednotkami.
 Modul GSM nabízený za příplatek umožňuje řízení pomocí mobilního telefonu. Do modulu je nutné vložit neblokovanou SIM-kartu. Každé nastavení provedené pomocí mobilního telefonu je nutné potvrdit schválením. Vzniklé poruchy jsou hlášeny na mobilní telefon a lze je potvrdit.

 

 

   Popis jednotlivých částí kotle

 

 

 

 

 

 

1.    Kouřovod
2.    Odtahový ventilátor
3.    Sonda lambda
4.    Čidlo teploty spalin
5.    Čištění výměníku tepla - automatické
6.    Čidlo pro ukazatel stavu naplnění
7.    Zásobník kotle
8.    Šnekový dopravník pelet
9.    Turniket
10.    Motor s převodouvkou
11.    Propadávací šachta odolná proti prohoření
12.    Sací ventilátor dopravy paliva
13.    Horkovzdušný zapalovač
14.    Sekundární vzduch
15.    Motor čištění
16.    Samočisticí rošt
17.    Primární vzduch
18.    Popelník
19.    Cyklonová spalovací komora
20.    Izolace
21.    Virbulátory
22.    Trubkový výměník tepla
23.    Kruhové vodní opláštění
24.    Hlavní vypínač (Power I/O)
25.    Bezpečnostní termostat (BT)

 

 

   Technické parametry

TYP - Technické údaje Biostar 33
Palivo pelety EN Plus A1
Jmenovitý výkon 33 kW
Nejnižší výkon 7,5 kW
Potřebný komínový tah 0,15 mbar
Teplota kotle 38 - 80°C
Obsah vody 117 litrů
Provozní tlak max. 3 bary
Objem zásobníku kotle 100 litrů
Délka sacího potrubí (max.) 25 metrů
Průměr kouřovodu 130 mm
Topná voda 1"
Zpětná voda 1"
Hmotnost kotle 490 kg
Čištění výměníku tepla automatické
El. napájení 230 V / 13 A

 

   Výhody kotle Biostar
 

Nízkoteplotní kotel - plynulý provoz od 38°C – 80°C výstupní teploty kotle = žádná nízkoteplotní koroze
Perfektní modulace výkonu 100% až 30% výkonu kotle ( bez „cyklování“ ) a bez ztráty účinnosti = účinnost nad 90% již při výkonu 30%

Propadávací systém (odděleno ohniště a čerstvé palivo) = 100% ochrana proti prohoření do zásobníku paliva
Protiproudý trubkový výměník pro dokonalejší přestup tepla ze spalin do vody = objem vody jen 117 litrů
Automatické čištění výměníku tepla každých 16 hodin provozu kotle = stále zajištěna nejvyšší možná účinnost teplosměnných ploch výměníku a roštu
Keramická (šamotová) dvou zónová spalovací komora = v první zóně dochází k odplynění pelet, v druhé zóně dochází k spalování dřevoplynu = jediný správný způsob spalování a zplyňování pelet bez emisí
Sklopný rošt (spalovací prostor je automaticky čištěn každých 16 hodin provozu kotle) = stále zajištěna nejvyšší možná účinnost spalování pelet na hořáku
Automatické zapalování horkým vzduchem = max. do 40s je kotel zapálen
Odtahový ventilátor s plynulým řízením otáček (potřebný spalovací vzduch je nasáván) = možnost předehřevu primárního i sekundárního vzduchu v keramickém obložení spalovací komory
Lambdasonda pro zajištění dokonalého spalování = minimální emise, maximální ochrana životního prostředí
Turniket v dopravní cestě paliva (zabezpečení proti zpětnému zahoření do zásobníku paliva ) = 100% ochrana proti prohoření do zásobníku paliva
Ovládání pomocí podrobného menu (řídicí jednotka) v češtině = nic jednoduššího zde doteď nebylo
Ekvitermní regulace pro regulování vnitřní teploty dle aktuální venkovní teploty = zajištění konstantní teploty vytápěného prostoru s maximálním důrazem na úsporu paliva
Pro každý topný okruh pokojová jednotka = jednoduché ovládání teploty a provozních režimů kotle z vytápěného prostoru
• Pro každý topný okruh inteligentní pokojová jednotka s barevným grafickým displejem = umožňuje řídit topný kotel z vytápěného prosotru a informuje o provozních údajích kotle, hodnotách čidel a dalších údajích
Externí ovládání prostřednictvím mobilu = SMS zprávou Vás kotel bude informovat o potřebě vysypat popel, dosypat palivo, o případné poruše s možností jejího odsouhlašení


Přísun pelet:
Flexibilní přísun pelet až z 25 metrů pomocí sací turbíny a šnekového dopravníku paliva (délka šnekového dopravníku 1m až 5m) ve skladovacím prostoru = žádná starost o doplňování paliva do kotle po dobu celé topné sezóny
Flexibilní přísun pelet až z 25 metrů pomocí sací turbíny a volně stojícího textilního sila a dávkovacího šnekového dopravníku = žádná starost o doplňování paliva do kotle po dobu celé topné sezóny

 

 


Tento kotel bude již brzy vystaven v Salonu kotlů GUNTAMATIC. Více informací na www.SalonKotlu.cz
.

 

 


  Příklad schéma zapojení

 

 

   Kdo by si měl koupit tento kotel?

Ten:
• kdo má rád komfortní vytápění.
• kdo není tak bohatý, aby si mohl kupovat levné věci.
• kdo chce zaplatit denně za používaní kotle jen 27 Kč.
• kdo chce spálit o 40-50% paliva méně, než v peletových kotlích jiných značek.
• komu nevadí, že si 1 kW vyrobí za 1,10-1,30 Kč, což je poloviční cena za 1 kW oproti nejnižšímu tarifu od ČEZu - bez započítání stálých poplatků.
• kdo chce chodit ke kotli jen 1x za rok.
• kdo chce čistit kotel jen 1x za topnou sezónu.
• kdo chce mít komfort topení s elektrokotlem nebo LTO kotlem, ale za poloviční náklady oproti topení elektřinou nebo LTO.
• kdo chce mít nízké náklady na topení stejně jako s tepelným čerpadlem, ale nechce mít tepelné čerpadlo.
• kdo opouští dům a chce mít jistotu, že rodinní příslušníci budou i v jeho nepřítomnosti doma v teple.
• kdo chce skutečně plně automatický kotel s automatickým čištěním a  s celoročním automatickým doplňováním paliva.
• kdo místo toho, aby si udělal vytápění domu kotlem + krbem + solárním systémem s AKU nádrží + bojlerem v ceně 400 tisíc, chce mít jednoduchý systém jen s automatickým kotlem a bojlerem také za 400 tisíc.
• kdo chce mít automatický kotel na 40 let.
• kdo nemá čas se zabývat topením a s tím souvisejícími věcmi, ale chce mít teplo v domě.
• kdo chce mít čisto v kotelně jako doma.
• kdo miluje dokonalé a nadčasové věci.
• kdo je náročný a zároveň lenivý uživatel (topič).
• kdo chce kotel vyšší (luxusní) třídy.
• kdo má rád pocit vyjimečnosti oproti ostatním.
• kdo má rád perfektní design.
• komu nevadí, že nikdy neuvidí hoření v kotli.
• komu nevadí, že už nikdy v životě neucítí spaliny v kotelně.
• komu nevadí, že už nikdy neuvidí kouřit svůj komín.
• kdo si chce z popela vyrábět kvalitní hnojivo na svoji zahrádku.
• kdo po výpadku elektrického proudu nechce řešit najetí a znovu zapálení kotle.
• kdo nechce nikdy nasypat ani jeden jediný pytel pelet do kotle.
• kdo ocení, že má doma automatický kotel s 22 patenty, které nemůže konkurence zkopírovat.
• kdo chce nejprodávanější automatický kotel na pelety v Evropské unii.
• kdo chce mít doma kotel od největšího výrobce automatických kotlů na biomasu do 1000 kW v Evropě.
• kdo nechce být v případě problému čekat na servis déle než 24 hodin.
• kdo chce řešit pravidelný servis kotle jen 1x za 4 roky s cenou do 2.500 Kč
• kdo má rád výrobky s vysokou přidanou hodnotou.
• kdo ocení, že jako jediný kotel v Evropě Vás bude informovat o aktuální účinnosti spalování na displeji kotle.
• kdo ocení, že kotel disponuje dvoustupňovým spalováním a teploty v druhém stupni jsou až 1200°C.
• kdo ocení, že se kotel natopí z 20°C na 65°C za 6,5minuty - včetně vyčistění hořáku, výměníku a zapálení.
• kdo ocení ovládání celé topné soustavy a všeho kolem, prostřednictvím jednoho centrálního grafického dotykového displeje.
• kdo ocení, že si kotel každých 16 provozních hodin sám vyčistí hořák a výměník.
• kdo ocení nízkoteplotní provoz od 38-80°C bez použití směšovačů pro ochranu před nízkoteplotní korozí.
• kdo ocení vysokou akumulační schopnost spalovací komory, která je celá z žárobetonu.
• kdo ocení nízký obsah vody v kotli - jen 117 litrů.
• kdo ocení tichý provoz ve dne i v noci.
• kdo ocení nízkou celoroční spotřebu el.energie.
• kdo dbá o bezpečnost svých dětí, a ocení, že povrchová teplota vnějších části kotle je 30°C.
• kdo ocení, že mít na kotli plastové kryty, je známka dokonalé tepelné izolace.
• kdo ocení, že kotel nemusí být instalován s AKU nádrží.

 

Chtěli byste tento kotel i vy? Stačí když vyplníte poptávkový formulář a my již vše ostatní zajistíme.


copyright © esel – 2008